Essence of light, sætter fokus på de seneste 10 år af Viera Collaro’s omfattende kunstnerisk virke og udfolder særligt hendes seneste lysinstallationer udført til det offentlige rum såvel som til en række forskellige udstillinger.


Viera Collaro har siden 70’erne med stadig stigende konsekvens gjort den rumlige erfaring til omdrejningspunkt for sin kunst. Hendes arbejde udfolder sig som en art humanistisk minimalisme, med udgangspunkt i mediets præmisser. Hendes værker er formelle undersøgelse af form, farve, dybde og komposition – altid med en dyb opmærksomhed på og involvering af beskuerens krop og perceptuelle erfaring. Ikke mindst undersøger Viera Collaro lysets evner, kvaliteter og inderste natur.
Udgivelsen sætter fokus på Viera Collaro’s mangesidige praksis og udfolder hendes værk gennem tekster skrevet af Nanna Stjernholm Jepsen (kurator og kunsthistoriker), Jens Tang Kristensen (ph.d. og postdoc ved IKK Københavns Universitet), samt i en samtale mellem Viera Collaro og Ruth Campau.


Essence of Light er redigeret af Viera Collaro og Nanna Stjernholm Jepsen og formgivet af Studio Claus Due. Udgivelsen er realiseret med gavmild støtte fra Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Augustinus Fonden og Grosserer L. F. Foght Fonden.

Viera Collaro er aktuel i galleriet med en soloudstilling februar 2018

IMG 6880