Villa Tårnborg ejes idag af Halberg A/S.

Villa Tårnborg er opført af den navnkundige Weber-familie i 1887 og rummer mange spændende historier om en usædvanlig familie, der har betydet meget for Svendborg og dens udvikling. Familien, som inden de kom til Svendborg havde tjent penge via deres involvering i Kryolitselskabet Øresund, købte i 1866 de store skovområder i Gammel Hestehauge af Carl Juel-Brockdorff og anlagde store æbleplantager samt drev Gl. Hestehauge Mostfabrik.

Familien lod opføre og beboede i mange år de store smukke villaer, som ligger i området bl.a. Villa Svea og Bella Vista. Villa Tårnborg var også sommerbolig for nogle af familiens mange gæster deriblandt Kong Christian den Tiende.

Det var familien weber som anlagde park-anlægget Christiansminde med spadserestier, statuer og en cykelbane omkring den største sø. Familien har ligeledes drevet et skibsværft hvor de første speedbåde i Danmark blev bygget.

I 2008 køber en anden vigtig Svendborg familie Ville Tårnborg, Halberg A/S, med det formål at bevare dette vigtige stykke Svendborg historie. Husets stand var på daværende tidspunkt dårligt, og man besluttede at genopbygge huset på ny. Henover sommeren og efteråret 2009 blev grunden ryddet for bevoksning og ejendommen blev nedrevet. Tårnet på villaen blev varsomt fjernet, istandsat og er efterfølgende blevet genopført på huset. I efteråret 2012 ryddes grunden foran huset, således at udsigten til sundet genskabes. Huset er opbygget ud fra nutidens bedste byggestandarder med bl.a. jordvarme og helstøbt terrazogulv, men hele tiden med fokus på husets oprindelige stil.

Galleri DGV lejer sig ind på Villa Tårnborgs underetage fra 2012, og har siden drevet galleri i Villa Tårnborgs smukke lokaler.
I de varme måneder åbner galleriet op for havelågen, som fører ned til Christiansmindestien. Dermed bliver der direkte adgang fra stien og til galleriet i galleriets åbningstid. 

Det nyrenoverede Villa Tårnborg vandt i 2011 Svendborg Kommunes arkitekturpris, som er stiftet til at fremme den Gode Arkitektur.