Better Lübbert

 

TRANSPARENT SPRING

Kermiker Better lübbert er kendt for sit eksplosive og farverige univers, hvor nysgerrigheden efter nye og anderledes glasursammensætninger fører til overflader, hovr man fornemmer at keramikkens glasur ligger tæt på glassets karkter. Udstillingens title Transparent Spring refererer dels til en tilstand og dels til keramikkens glasur, som i lyset kan fremstå glasagtig og til tider transperent.

Blomstergeometrien på plænen foran galleriet skaber en forbindelse mellem den omkringliggende natur og udstillingen. Krukkernes former tager udgangspunkt i den klassiske tradition, men fremstår samtidig i kraft af deres samlede udstryk contemporary. Hendes gulvkrukker står enten helt monocromt med drejede profiler på krukkens form eller de står stærkt ornamenteret, begge dele med hensigt at understrege formen. På udstillingen vises også pocelainskrukker, som har et direkte diktat fra botaniske iagttagelser og samtidig en fri fortælling, en form for »flora remix«.

Better har deltaget i udstillinger i en lang række byer i USA og Europa. Hun er flere gange blevet hædret med arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Udstillingen kan ses indtil den 27 august