Winterreise / Erik A. Frandsen - Viera Collaro - Lars Nørgård
BIOGRAFI

  • Winterreise / Erik A. Frandsen - Viera Collaro - Lars Nørgård
  • Født 1957 / Danmark
  • CV

Viera Collaro bevægede sig fra en tidlig interesse for at arbejde med lys og med farver, som i værket 1000 farver (samarbejde med Niels Nedergaard), hvor de analyserede tre basisfarver, med glas og stof og til de mange lysskulpturer og offentlige udsmykninger, hvor vi møder hendes særlige poetiske dybte og spiritualitet. 

Lars Nørgård og Erik A. Frandsen mødte tidligt i 1980erne hinanden i arbejdsfællesskabet Værkstedet Værst. Begge blev grebet af datidens nye vilde maleri: den eksplosive interesse for maleriets muligheder, hvor det eksperimenterende var det altafgørende. Ekspressivt måske, men med en ironisk distance til det dybtfølte. Lars Nørgårds malerier var i begyndelsen meget komplicerede med sammenflettede abstrakte og figurative elementer, og med mange personskildringer af grotesk-absurd karakter. Karikerede kryptiske kunstnerportrætter og ekspressive billeder med mørke og tunge farver vekslede med tegninger, der var enkle i stregen og surreelle i indhold. For Lars Nørgård har det hele tiden været væsentligt at prioritere det maleriske og i de senere år har han udviklet abstraktionen helt bort fra det figurative. 

For Erik A. Frandsen var 1980erne begyndelsen på at arbejde med maleriet figurativt og lidt tegneserieagtigt. En kort periode kom abstraktionen frem i store drivende landskabsagtige malerier, men ret hurtigt begyndte hans arbejde med, hvad man kan kalde "blokaden mod maleriet". Erik A. Frandsen problematiserede det traditionelle maleri med sine overskridelser, som ved bl.a. at sætte fotografier, plastikbakker og ståltråd på malerierne. Frem til  i dag har han skabt nye billeder med mange forskellige materialer og teknikker som hans arbejde med lys og tegning, malerier inspireret af fotografiske negativer, installationer med malerierne som udvidede felter på vægge og gulve, blomstermotiver skabt i spejlpoleret stål og mosaikbilleder. 

Copyright C 2014  All right reserved

Medlem af Dansk Galleri Sammenslutning