Ruth Campau
BIOGRAFI

  • Ruth Campau
  • Født 1955 / Danmark
  • CV

Ruth Campau (f. 1955) bor og arbejder i København. Campau har længe eksperimenteret med maleri i et udvidet felt, især har hun skabt værker, der betoner samspillet med de arkitektoniske rammer, de indgår i. I de senere år har hun arbejdet i nye retninger med at sprænge rummet og danne dynamiske mønstre ved hjælp af spejle og radiante akrylplader, så udtrykket bliver nærmest psykedelisk, og rummene kommer til at dirre let.

Undertiden arbejder hun med smukke overlapninger, så der opstår nogle overraskende, nye farver. Efter en årrække med primært stedsspecifikke værker af både permanent og midlertidig art er hun begyndt at udstille værker som objekter i gallerier og på museer: Hun har bl.a . arbejdet med moduliserede malerier på akryl og glas, hvor menneskekroppens bevægelser fanges i penselstrøgenes striber, og der opstår abstraktioner af stor skønhed.

Ruth Campau har arbejdet sammen med flere arkitekter om at lave spændende, nye tilføjelser til deres moderne byggeri, som fx i Nordlyset på Amerika Plads i Københavns Havn. Til dette prisbelønnede byggeri skabte hun nogle dobbeltfarvede glasskiver, som adskiller altanerne og samtidig giver et spændende facadespil. Ruth Campaus værker er fysisk og konkrete til stede i rummene og bevæger sig såvel på gulvet som op ad væggene i en direkte dialog med udstillingsarkitekturen.