Lisbeth Eugenie Christensen
BIOGRAFI

  • Lisbeth Eugenie Christensen
  • Født 1970 / Danmark
  • CV

Lisbeth Eugenie Christensen (f. 1969) er uddannet fra Designskolen Kolding i tegning og grafik, 1990-1995. Hendes værker har udgangspunkt i tegningen og naturens former, som hun indfanger og omformer til sit helt særegne udtryk, hvor motiverne ofte balancerer et sted mellem det virkelige og det drømmende - mellem det naturlige og det syntetiske. 

Eugenie Christensen benytter et klassisk formsprog, hvor hun kredser om linier, dybde, flader og farve. Hun er endvidere optaget af fænomener som geometri og perspektiv, som bruges til at skabe komplekse rum, hvor genkendelige elementer har løsrevet sig fra deres oprindelige former og nu enten morfes sammen til nye konstellationer eller nedbrydes. Formerne svæver ofte i et vægtløst rum og sender tanker afsted til et univers, hvor fysikkens regler er ophævede. Det hele er nøje orkestreret af kunstneren og intet er overladt til tilfældighederne, når Lisbeth Eugenie Christensen med lige dele løssluppenhed og præcision udforsker motivets muligheder. 

Store partier af værkerne er tegnet med blyant, og det gør Eugenie Christensens arbejdsproces langsom. Netop langsommeligheden ønsker hun at give videre til værkets betragter, som en ro, der er i kontrast til samfundets høje hastighed. 

Eugenie Christensen har i de sidste par år udført flere udsmykninger. Hun er repræsenteret i flere private og offentlige samlinger. Senest har hun udstillet på Augustiana Kunsthal samt på Vendsyssel Kunstmuseum.