Malene Landgreen

14. april 2018 - 25. maj 2018

 

LIQUID STATE

Udstillingen blev åbnet af Lars Bent Petersen, rektor ved Det Fynske Kunstakademi 

Malene Landgreen bor og arbejder i dag både i København og Berlin. Hun har siden hun afsluttede sin kunstneriske og kunstteoretiske uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1994, formået at markere sig som en af de nyere danske kunsts fremragende billedkunstnere. Hun har udstillet i galleriet og på museer i ind- og udlang og har solgt værker til de store samlinger og til private.

Det abstrakte geometriske maleri er stadig det centrale i hendes store produktion, men hertil kommer arbejdet med en lang række overdådige smukke og arkitektoniske omgivelser velintegrerede udsmykningsarbejder. Som en foreløbigkrone på værket bliver hendes seneste opgave en 44 meter høj flerfløjet udsmykning af det nye Righospitalets foyer. De rum der omgiver os, har Malene Landgreens store bevågenhed. I flere af sine seneste store udstillinger Color State fra 2009 på Charlottenborg og Artistic Reality fra 2017 på Gl. Strand lader Malene Landgreen sin eksperimenterende nytænkning og sit mod spille med, ved at lade udstillingen interagere med værkerne: vægge, gulve og lofter forandres til geometriske billeder. Ved at komponere transparante stofbilleder hen over vinduer inddrages lysets skiftende leg. I andre rum har hun ladet tekstiler skabe bølgende landskaber som himmelhvælv - med linjeforløb over lofter og gennem døre. Store ovale billedformer hænger som tunge dråber fra loft til gulv, og omskaber rummet til nye rum. 

Med Malene Landgreens arbejde med maleriet som et udvidet felt, det vil sige et maleri, der spænder sig ud i det omgivende rum, så inddrages rummets gæster til at agere i en rumlig og tidslig performanve med deres bevægelser gennem billederne. Om sin måde at arbejde på siger hun: "Helt umiddelbart kan jeg bedst sammenligne det at indtage et rum med at danse: I begyndelsen forudsætter arebjdet altid nogle grundtrin, og de er jo altid/aldrig de samme, men alligevel det værktøj man har. Så er der måden at komponere dem på, accenterne, og hvor meget der er ladet op til eller gives mulighed for at interagere med."

Malene Landgreens tidlige malerier er skabt med en basis af store monokrom flade, hvorpå der slynger sig mønstre som løsslupne røgsignaler og drilagtige labyrinter. Den stramt geometriske fladekomposition interagerer med fritløbende abstrakte figurer. Malene Landgreens billeder inviterer til bevægelse og nærvær for krop og sjæl - geometriske og rytmiske omfavnelser. 

Udstillingen kan ses indtil 31 maj 2018