Morten Buch


ALBUM 

Nye malerier 

ÅBNING / FREDAG DEN 17. SEPTEMBER KL 17.00 

Morten Buch vil være til stede ved ferniseringen 
Jazz Lounge med Søren Østergaard 

Udstillingen kan ses indtil den 14. november 2021 

 

ALBUM 

Med udstillingen Album, den første i Galleri DGV, viser Morten Buch udelukkende malerier, forskellige i størrelser og anslag, men med den karakteriske insisteren på ligedele gentagelse og nybrud.

Udstillingens titel Album åbner, typisk for Morten Buch, op for en række ligeværdige associationer, fra musik albummets sammensatte stemninger til tegneserie albummets fortællinger, eller måske peges der på malerens stadige genbrug og indsamling af motiver.

Morten Buch har siden han debuterede i 2001, udforsket maleriets muligheder med en sjælden kompromisløshed. Han henter ofte sine motiver i de nære omgivelser, men med de gigantiske lærreder, tykke lag maling og den kraftfulde farvepalet, trækker han det hverdagslige ind i et helt andet univers. Et univers der ind imellem synes at bryde ud af rammen og ind i det omgivende rum.

Morten Buchs malerier trækker med selvfølgelighed på kunsthistorien, men de forbinder sig også til populærkultur, som eksempelvis mode og barndommens tegneserier i en fundamental diskussion af, hvad billeder er, og hvordan de gengiver det vi opfatter som virkelighed.

Buchs værker er åbne for en tilblivelse eller foranderlighed, som ikke kun er til stede fysisk i de handlinger, som maleriet består af, men som også er billedlig og repræsentativ. Formerne er aldrig helt, hvad de foregiver at være: Et telt er aldrig rigtigt et telt, et maleri er aldrig bare et maleri, og kroppen som ser på værkerne, er måske heller aldrig helt sig selv.

August 2021

 

Presseomtale (links): 

I Do Art den 16. september 2021 - "Morten Buch - Album" 

Kunsten.nu den 15. september 2021 - "Det skal du se! Morten Buch" 

Kunsten.nu den 11. september 2021 - "Billedserie: Morten Buch: Album"