Peter Martensen & Bodil Nielsen

25. september 2020 - 22. november 2020

 

PETER MARTENSEN & BODIL NIELSEN
Maleri & Skulptur


FERNISERING FREDAG DEN 25. SEPTEMBER KL 17.00 -19.00

Peter Martensen er til stede ved åbningen

På grund af forsamlingsforbuddet bliver åbningen lidt anderledes
Der bliver ikke holdt åbnningstale, men vi serverer et glas vin som vi plejer og man kan bevæge sig rundt i udstillingen

Som følge af de seneste restriktioner omkring Covid-19, har vi valgt at aflyse arrangementet med Bodil Nielsen på søndag den 1. november. Vi glæder os til at kunne gennemføre arrangementet en anden gang. 


Udstillingen kan ses indtil den 22. november 2020

 

PETER MARTENSEN

Peter Martensen (f. 1953) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi (1971-77) og Kunstakademiet i København (1982-84). Bor og arbejder i Odsherred.

Peter Martensen har en forkærlighed for det klassiske figurmaleri. I hans værker tilføjes et surreelt twist. Han er især kendt for sine hvidskjortede/hvidkitlede gennemsnitsmænd med udtryksløse ansigter.

Peter Martensen er repræsenteret i offentlige samlinger i Danmark og udlandet, blandt andre Statens Museum for Kunst, kunstmuseerne i Vejle og Tønder, Victoria & Albert Museum, London og Musée d’Art Moderne et Contemporain (MAMC), Saint-Etienne, Frankrig.

Desuden er Peter Martensen en anerkendt portrætmaler.

 

BODIL NIELSEN

Bodil Nielsen (f.1957) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1986-93. Hun bor og arbejder i København.

Bodil Nielsen har flere udstillinger bag sig, både solo- og gruppeudstillinger. I 2013 modtog hun Eckersberg Medaillen, for sine mangeårige eksperimenterende undersøgelser af farvens form, udstrækning og lys i en malerisk kontekst. I 2018 modtog hun Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Netop nu er Bodil Nielsen aktuel med udstillingen Inside Colour på Kunsthal NORD. En ny omfattende totalinstallation af Bodil Nielsen integreret i kunsthallens arkitektur. Udstillingen giver et indblik i hendes mangeårige kunstneriske forskning i farvens rolle i den visuelle kunst. Udstillingen kan ses indtil den 17. oktober 2020.

 

Presseomtale (Links): 

Kunstavisen september 2020: "Det swinger i Svendborg"